jueves, 28 de diciembre de 2017

Diego Sorolla Julián, Fonda Roda, estrella michelín

Diego Sorolla Julián, del restaurán Antigua Posada de Roda de Beseit, está a pun de ressibí la seua primera estrella michelín

A continuassió ñan uns cuans plats que lo poden fé conseguí este pressiat galardón.

Diego Sorolla Julián , del restaurante Antigua Posada de Roda de Beceite, ha recibido su primera estrella michelín

Desde fa añs, ha sigut instruít per lo Sepi, la seua familia y traballadós de la cuina en l' art de la restaurassió.
 
Fonda Roda, Antigua Posada, Beceite, trabajadores
 

Fonda Roda, recordán a Cinta Roda Gil
 
Arrós melós del Bulldemó en bolets de temporada, mataparens

Arrós melós del Bulldemó en bolets de temporada, mataparens.
 
Ternasco, un plat típic de la Fonda Roda. Falte la foto dels sigrons.

Ternasco, un plat típic de la Fonda Roda. Falte la foto dels sigrons.
 
Pa beneít per a les festes majós.

Pa beneít per a les festes majós.
 
Amelats, perfectes per a afoná patos al Matarraña y prepará lo magret y foie después.

Amelats, perfectes per a afoná patos al Matarraña y prepará lo magret y foie después.
 
Amassán la amela molta al molí de la fonda, ingredién básic de los Turrons Foz.

Amassán la amela molta al molí de la fonda, ingredién básic de los Turrons Foz. Lo postre fussió en turró de yema que ha preparat Diego se anáe a di Sorolla Amela, pero s' ha descartat lo nom y se seguix pensánne un atre.
 
Sireres del Toscá y hort propi del hostal per a lo coc de sireres.

Sireres del Toscá y hort propi del hostal per a lo coc de sireres.
 
Interió de la Fonda Roda

Interió.
 
Fideuá en pichines del Algás,

Fideuá en pichines del Algás.
 
Cordé de Beeeeeseit a la brasa, carnissería Ginesa Gil, casa Senén, neta de Elías Gil, lo conegut fotógrafo,

Cordé de Beeeeeseit a la brasa, carnissería Ginesa Gil, casa Senén, neta de Elías Gil, lo conegut fotógrafo.
 
Tartar de madrilla del toll de les madrilles, al riu Matarraña,

Tartar de madrilla del toll de les madrilles, al riu Matarraña,
 
Arrós melós en mejillons, musclos, del Pantano de Pena,

Arrós melós en mejillons, musclos, del Pantano de Pena,
 
Pomes (mansanes a datres pobles) rostides en canela del Pla d'en Bot, Plarembot,

Pomes (mansanes a datres pobles) rostides en canela del Pla d'en Bot, Plarembot,
 
Pedro Sorolla desde baix,

Pedro Sorolla desde baix,
 
Foto nocturna desde la escalinata cap a la plassa,

Foto nocturna desde la escalinata cap a la plassa,
 
Molí per a la amela,

Molí per a la amela,
 
Interió en lo terra acristalat, lo vidre dixe vore los trulls,

Interió en lo terra acristalat, lo vidre dixe vore los trulls,
 
Interió en lo terra acristalat,

Y per a acabá, un toque de humor agredols,

Viñeta, humor, comic,masterchef, chef, hambre

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miércoles, 20 de diciembre de 2017

Desperten onso pardo hibernán cova dona Beseit

Desperten a un onso pardo que hivernáe a la Cova de la Dona de Beseit.

Al hivern, los onsos pardos hivernen, después de fotres farts de salmons que pujen a desová al Parrissal de Beseit

Lo hivern entre lo día 21 de desembre, pero este onso de la foto teníe son y se va gitá uns díes antes.

Desperten a un onso pardo que hivernáe a la Cova de la Dona de Beseit.

Per sort, no ña que lamentá víctimes, encara que les chiques anaren en chancletes, van pugué escapás. Ademés, los onsos de Beseit son mansos.

A la foto se veu la fecha, 5/8/2012. Com podeu vore, es broma.

Read my lips = Llich los meus labios: AHHHHHHHHHH! 
Foto mol original: Miguel Ángel Deusdat, bomberets 

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Cova del flare als Ports de Beseit

embutí al dimoni al infern

A la vila de  Beseit , al  Matarraña , va ñabé fa tems un home riquíssim que, entre datres fills, teníe una filleta hermosa y donosa de nom ...

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